2
Търсене:

Работа за Държавна администрация в гр.София, област София

Абонирай ме за новите обяви с избраните критерии:
Критерии: Обяви за работа в категория Държавна администрация в България и чужбина .

Работата в държавната администрация е престижна, осигурява реална перспектива за кариерно развитие и израстване, гарантира добра заплата. Позициите за държавни служители са съсредоточени най-вече в София. Можете да се информирате за свободните места от обявите за работа, публикувани в Zaplata.bg.

Какви позиции в държавната администрация за София ще откриете

Предлага се работа в различни министерства, служби, институции и организации. Търсят се от току-що завършили специалисти до доказани професионалисти за висши ръководни длъжности. Когато са нужни опитни държавни служители, се посочва и съответният ранг, който те трябва да притежават.

В София са разположени службите на министерския съвет, всички министерства, различни инспекторати, управителните органи на институции и т. н. Затова на практика няма ограничения от гледна точка на професионалната област, в която се развивате.

Заплатите обикновено се посочват в твърде широки граници или пък в минималния размер. Реалната заплата се определя според нормативните актове, опита и подготвеността на вече назначения служител

Как се започва работа в тази сфера

Обикновено, за да започнете работа като служител в държавната администрация, преминавате през конкурс. Първият етап е по документи. Вторият е тест и интервю.

Документите, освен обичайните CV, дипломи за завършено образование и квалификация и удостоверения за доказване на опит, се комплектуват със заявление по образец и декларация по чл. 17, ал. 2, т. 1 от НПКДСл.

Тестът и интервюто имат за задача да установят професионалните познания и умения на кандидата за държавен служител, личностните характеристики и умения за общуване и т. н.

Държавни институции в София

Според устройството на държавата ни в София се намират всички ръководни държавни институции:

  • Народно събрание;
  • Президентство;
  • правителство и министерства;
  • институти и инспекторати към министерския съвет и министерствата и т. н.

Защо да се възползвате от помощта на Zaplata.bg

Обявите в Zaplata.bg ви дават добра представа какви са възможностите за започване на работа като служител в администрацията. Дори когато в обявата е посочено, че не можете да кандидатствате онлайн, лесно и без да губите време можете да проучите какви са основните изисквания и длъжностни характеристики на предлаганите работни места, заплатите.

Платформата ви предлага актуална информация за свободните позиции всеки ден. Преглеждайте я редовно и със сигурност ще намерите подходящата за вас.