1
Търсене:

Работа в гр.Благоевград, област Благоевград

Оценете обявите за “Благоевград”
Оценка 4.4 от 95 гласа.
Абонирай ме за новите обяви с избраните критерии:
Критерии: Обяви за работа в България и чужбина .

Работа в Благоевград

Работодателите в Благоевград, които обявяват свободни позиции в Zaplata.bg, работят в разнообразни сфери на икономиката. Изключително много са обявите за работа, които се разкриват в сферата на търговията и услугите, в обувната и шивашката промишленост. В Zaplata.bg Вие можете да разгледате обявите за работа в Благоевград и лесно да кандидатствате за избраната от Вас свободна позиция, която Ви предлага най-много предимства и възможности за развитие.

Кои са най-предпочитаните сфери в града

Безработицата в града търпи рязък спад, а средната работна заплата се покачва. Икономическият климат в Благоевград е стабилен и добре балансиран, без доминиращи професионални сфери. Бизнесът има значително предимство, поради факта че града има много благоприятно разположение. На територията на града има фирми, утвърдени в собствения си бранш, работещи както за вътрешния пазар, така и за външния. В икономически план са застъпени почти всички професионални сфери, като водещи и предпочитани са:

 • Преработваща промишленост;
 • Хранително-вкусова промишленост;
 • Строителната промишленост;
 • Текстилна, кожарска и обувна промишленост;
 • Търговия.

Какви са предимствата на града

В централната част на града, която преди няколко години бе реконструирана, има редица приятни магазинчета, уютни кафенета и добри ресторанти. Там от 2015 година функционира и най-големият в Югозападна България търговски център. Не малък е и броят на големите хипермаркети в града. Има два университета, които подготвят квалифицирани кадри, отговарящи на изискванията на работния пазар. Едни от най-значимите предимства на града са:

 • Благоприятно разположение - Благоевград има много благоприятно разположение, което прави града един своеобразен разпределителен пункт за многобройния поток от туристи;
 • Бизнес и инвестиционната активност - към днешна дата бизнес и инвестиционната активност става все по-висока, като продължава да се увеличава и интереса на чуждестранните инвеститори, а това предполага и значителен ръст в заплатите на конкурентния пазар;
 • Инфраструктура – градът има добра пътна инфраструктура и развита градска среда.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Търсите си работа в Благоевград? Търсите най-добрата заплата? Zaplata.bg е Вашият правилен избор защото:

 1. Лесно намирате желаната от Вас свободна позиция, за която бихте желали да кандидатствате.
 2. Бързо селектирате многобройните обяви за работа по Вашите критерии. 
 3. Удобно, от уюта на Вашия дом, преглеждате обстойно всички обявени свободни позиции.